Struer Friskole certificeret ”du kan redde liv”-skole

I maj fik Struer Friskole doneret en hjertestarter af Trygfonden, og samtidig blev skolen en certificeret "Du kan redde liv"-skole.

Som certificeret "Du kan redde liv"-skole forpligter friskolen sig til at gå forrest for at uddanne sine elever til en generation af livreddere, der fremover skal være med til at sikre, at flere overlever hjertestop uden for hospital.

Derfor bliver alle elever i 6. og 7. klasse fremover undervist i livreddende førstehjælp hvert skoleår. Skolens lærere var sidste år på kursus i livreddende førstehjælp, så de bl.a. er rustet til at undervise eleverne. I år var en gruppe både bestående af elever og lærere på hjertestarterkursus.

Bag initiativet står TrygFonden, som ønsker at videreudvikle den førstehjælpskultur, der er vokset frem i Danmark i de senere år, hvor flere og flere lærer at redde liv og træder til, hvis de er vidne til et hjertestop.

Det er lovpligtigt for skolerne at undervise eleverne i livreddende førstehjælp. "Du kan redde liv" er derfor et tilbud til skolerne, der skal gøre det lettere for lærerne at undervise eleverne ved blandt andet at uddele gratis klassesæt med genoplivningsdukker og instruere lærerne i at bruge dem i undervisningen. Der er et stort potentiale for at redde flere liv, hvis alle elever er blevet undervist i livreddende førstehjælp, når de forlader grundskolen.

"Det er helt oplagt at have en hjertestarter her på stedet, da der kommer mange mennesker hver dag. Vi synes det er vigtigt at være med til at udbrede kendskabet til livreddende førstehjælp, derfor synes vi også det er naturligt at det kommer på skoleskemaet. Vi gerne vil være med til at gøre eleverne til ansvarlige medborgere, og der er det kun en fordel, hvis man allerede fra barndommen lærer at det er godt at kunne hjælpe andre", siger skoleleder Jesper Villadsen.

Find hjertestarterens præcise placering på www.hjertestarter.dk